Istraživački projekt IoT-polje poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u radionici Smart technologies for sustainable agriculture organiziranoj u okviru znanstvenog skupa SST 2020, Osijek, u srijedu 14.10.2020. od 13:45 do 15:15 sati. Sudjelovanje u online događaju će biti omogućeno svim registriranim gostima, a rok za registraciju je utorak 13.10.2020. do 14:00 sati. Radionica se održava na engleskom jeziku.

Registrirajte se!

O radionici: Primjena IKT i umreženih uređaja u poljoprivredi može značajno unaprijediti učinkovitost korištenja zemljišnih površina te povećati količinu i kvalitetu poljoprivrednih prinosa uz smanjenje negativnih utjecaj klimatskih promjena na prinose kultura od strateške važnosti za RH. Cilj radionice je predstaviti relevantna istraživanja i tehnologije u području pametne poljoprivrede koja se primjenjuju globalno, opisati trenutno stanje na lokalnoj/nacionalnoj razini, detektirati važne probleme i izazove te predložiti adekvatna rješenja. Također, bit će predstavljen plan i preliminarni rezultati znanstveno-istraživačkog projekta IoT-polje koji je započeo u ožujku 2020.

O projektu IoT-polje: Cilj projekta IoT-polje je potaknuti primjenu IoT-rješenja u poljoprivredi u RH kroz interdisciplinarna istraživanja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) i Poljoprivrednog instituta Osijek (PIO) radi smanjenja utjecaja klimatskih promjena na prinose poljoprivrednih kultura od strateške važnosti za RH korištenjem naprednih IoT tehnologija i dostupnih izvora podataka o stanju usjeva i okoliša. Projekt je započeo u ožujku 2020., a financiran je iz iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru poziva Ulaganje u znanost i inovacije.

Autor: Ivana Podnar Žarko
Popis obavijesti