Istraživački tim projekta IoT-polje poziva sve zainteresirane predstavnike iz IKT sektora na sudjelovanje na radionici "Cjelovito IoT-rješenje za kontinuirani nadzor polja i usjeva" koja će se održati u utorak, 27. lipnja 2023. godine od 11 do 13 sati na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Kneza Trpimira 2b.

Sudjelovanje na radionici besplatno je za sve sudionike, ali je zbog organizacije i ograničenog broja sudionika potrebna prijava. Prijava za sudjelovanje moguća je OVDJE do popunjenja predviđenih mjesta, odnosno najkasnije do 25. lipnja 2023. 

O radionici: Primjena IKT i umreženih uređaja u poljoprivredi može značajno unaprijediti učinkovitost korištenja zemljišnih površina te povećati količinu i kvalitetu prinosa uz smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena na prinose kultura od strateške važnosti za RH. Cilj radionice je upoznati zainteresirane predstavnike tvrtki iz IKT sektora s tehničkim detaljima novorazvijenog cjelovitog IoT-rješenja koje uključuje hardverski senzorski čvor i softversku platformu za kontinuirani nadzor polja i usjeva. Platforma uključuje senzorski dio za stvarnovremensko prikupljanje agrometeoroloških podataka, dio za pouzdan prijenos i pohranu podataka, dio za obradu i analizu podataka, te aplikaciju za interakciju s krajnjim korisnikom. 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti